luni, 22 aprilie 2013

Ce mai căutăm pe net



Dintre produsele dezvoltate de Google unul foarte interesant mi se pare Google Trends. Deşi conceput ca un instrument pentru dezvolatatorii de site-uri, prin statisticile pe care le oferă Google Trends este mai degrabă un fel de barometru al interesului public pentru un anumit subiect.

De pe Google Trends poţi să afli de exemplu că duminică, 21 aprilie 2013 cei mai mulţi americani au căutat informaţii legate de arestarea actriţei Reese Witherspoon, de ploaia de meteoriţi şi de Ziua Pământului. Engelezii în schimb sunt mai preocupaţi de maratonul de la Londra, probabil şi pe fondul atentatelor de la Boston, de muşcătura lui Suarez şi de festivalul de la Glastonbury. 

Pentru România nu este încă disponibilă o statistică zilnică. Topul căutărilor care au înregistrat cea mai mare creştere luna aceasta situează serialul Game of Thrones difuzat de HBO pe locul I în preferinţele de căutare ale românilor. Tot luna aceasta, românii o ascultă pe Inna împreună cu Carla's Dreams, îşi verifică biletele la loto, (nu, n-aţi câştigat nici de data asta), vor să ştie cât e ceasul şi cum e vremea, ţin post sau măcar încearcă şi probabil din cauza asta îşi petrec restul timpului jucându-se jocuri de gătit. La capitolul ştiri, atentatul din Boston a trezit cel mai mare interes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu