luni, 10 decembrie 2012

Barza, varza, criza


Unul dintre efectele colaterale ale crizei in Romania este ca peste tot se munceste din ce in ce mai putin. Paradoxal, nu? Ei, asi...pai bineninteles ca solutia optima a iesirii din criza o reprezinta mai putina munca. Intr-o tara in care munca oricum e ineficienta si fara rost, reducerea muncii pare cea mai buna solutie. Pai sa vedeti ce economie o sa se faca fara cele 100 de telefoane date de sefu' ca sa verifice daca s-a finalizat un proiect care are dead-line-ul peste o luna, fara drumurile "la client", fara interviuri interminabile si mii de chestionare completate pentru ocuparea unui post de cleaning assistant aka femeie de serviciu, si asa mai departe.

Guvernul a intuit in mod corect ca cea mai buna solutie pentru iesirea din criza e sa dea cat mai multi oameni afara, si in general sa stopeze cat mai multe din activitatile de investitii. Investitiile or fi bune in alte parti, la fraieri, unde banul public, daca e scos pe masa nu dispare ca intr-o manevra de-a lui Houdini.

In alta ordine de idei, se stie ca poporul roman este infratit cu natura de la Miorita incoace, trecand prin raul si ramul lui Eminescu. Prin urmare, pentru ca suntem romani, am ales modelul de iesire din criza implementat cu succes de mama natura, prin reprezentantii ei viezurele, barza si da, chiar si in varza.

Ce face viezurele cand e iarna si nu sunt resurse? Pai hiberneaza, adica intra intr-o stare vegetativa, in care nu face mai nimic si nici nu consuma. Barza, exponenta a unui alt trend, pleaca peste hotare. Iar varza, care este prin excelenta pasiva, n-are nici o sansa sa treaca peste iarna, fiind in general mancata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu